Annons

Inlägg taggat med dekoration

Dekoration Publicerad 18 april 2014

Annorlunda porslinsfigurer

Wedding Cake topper with Chimp Groom, by Megan Bogonovich, melabo at Etsy

Jag minns första gången jag såg en av Megan Bogonovichs porslinsfigurer. Den såg ut som en sån där dussingrej från Myrorna med ett par arm i arm, men med en mycket viktig detalj – en hade ett aphuvud och den andra ett kaninhuvud.

Hon har två butiker på Etsy där hon säljer sin keramik under namnet Melabo och även en Flickr-sida med fina bilder på det hon gör och lite bilder från tillverkningen. Min favoritfigur finns på Flickr, nämligen Totem Kitty!

 

Foto via Megan Bogonovich

Annons
Dekoration Publicerad 17 april 2014

En djurtrofé i papper

Paper Rhino Folding Kit from AssembliShop

Djur plus papper är världens bästa kombination (förutom när det gäller min katt och tidningar vilket är samma sak som katastrof). På Etsy säljer nederländska AssembliShop djurtroféer för vägg i papper. I sig är det ett ganska sjukt fenomen när det gäller riktiga djur, men i papper faller jag såklart för det. En kan välja mellan att köpa ett kit där allt ingår eller att bara köpa mallen för att ladda ner och skriva ut delarna själv till en björn, noshörning eller flodhäst.

Paper Hippo Templates from AssembliShop

Foto via AssembliShop

Annons
Dekoration Publicerad 10 april 2014

Ombrefärgad glasklocka

DIY Ombre Cloche, by The Crafted Life

Såväl glasklockor och ombrefärgning har varit på tapeten det senaste året, så varför inte sammanföra dem? Rachel på The Crafted Life visar hur en ombrefärgar en glasklocka med hjälp av sprayfärg. Och tekniken fungerar såklart på vaser, förvaringsburkar och liknande också.

 

Foto via The Crafted Life

Dekoration Publicerad 29 mars 2014

Gör en fruktsallad i papper

DIY Play Fruit Paper Toy from Mr Printables

Vad sägs om lite fruktsallad av det torrare slaget såhär på lördagen? Mr Printables bjuder på mallar att skriva ut, klippa ut och sätta ihop. Vattenmelonen ser ju fantastisk ut, och kanske kan en gömma en liten present i den och ge bort.

 

Foto via Mr Printables

Dekoration Publicerad 28 mars 2014

Lär dig pappersklipp

Teach Yourself To Papercut Ebook from Jonathan Chapman of Mr. Yen Designs

Om du är sugen på att lära dig mer om pappersklipp, få lite tips och trix och några riktigt fina mallar att öva på kanske eboken Learn How To Papercut av Jonathan Chapman från Mr. Yen Designs skulle passa bra. Han har under året gjort mängder av fina pappersklipp, men trist nog verkar han nu bestämt sig för att mest formge bröllopsinbjudningar.

 

Foto via Mr. Yen Designs