Annons

Inlägg taggat med dekorplast

Affischer och prints Publicerad 22 november 2013

Kollage med dekorplast

DIY collage art, by anunkblog

Att göra egen konst till väggarna behöver inte vara svårt alls. Kollage-teknik är mycket förlåtande mot den som inte är så noggrann och den som likt mig överhuvudtaget inte kan rita någonting som ser vettigt ut. Renata på Anunk blev inspirerad av den grafiska formgivaren Kristina Krogh och visar hur en kan göra om en vill använda dekorplast i sitt kollage.

 

Foto via Anunk


Annons
Möbler Publicerad 23 oktober 2013

Den billigaste sortens marmor

DIY faux marble table, by Ikea Livet Hemma

Att göra om ett vanligt bord till ett bord med en tjusig marmorskiva har blivit populärt. En klär helt enkelt skivan med dekorplast med marmormönster. Jag är lite tveksam då platsfilm är inte någonting jag vill ha i större format på mina möbler, men det går inte att förneka att det ser riktigt bra ut på bild! Dessutom är det bra mycket billigare än att köpa ett bord i riktig marmor.

Bild ovan från Ikea Livet Hemma och nedan från Poppytalk.

 

DIY faux marble table, by Poppytalk

Foto via Ikea Livet Hemma & Poppytalk


Annons
Dekoration Publicerad 02 augusti 2013

Sänggavel klistrad på väggen

Wall sticker, by Maud Beauchamp & Marie-Pierre Guilmain

Kanske har du precis som jag en säng utan sänggavel, men ändå är sugen på att ha någonting på väggen vid huvudändan? Testa att göra en väggdekoration av washitejp eller vinylplast!

Inspirationsbilderna kommer från kanadensiska ADzif och visar tre väggdekaler för säng av Maud Beauchamp och Marie-Pierre Guilmain. För mer inspiration se inlägget om bred washitejp.

Wall sticker, by Maud Beauchamp & Marie-Pierre Guilmain
Wall sticker, by Maud Beauchamp & Marie-Pierre Guilmain

Foto via ADzif


Dekoration Publicerad 26 juni 2013

Ett enkelt insynsskydd

DIY scallop privacy film for windows, by Benita Larsson/Chez Larsson

När jag ännu bodde hemma, vilket är cirka tusen år sedan, hade jag mitt rum i källaren. Det enda fönster jag hade var ett litet långsmalt ett som satt långt uppe vid taket. Trots det lilla fönstret var det en del insyn som jag gärna hade velat få bort.

Jag önskar att jag hade känt till Benita Larssons smarta knep med frostad fönsterfilm då. Hon har gjort sitt insynsskydd med en fin scallop-kant upptill för att inte helt stänga ute och för att göra det lite mjukare. Se fler bilder hos Chez Larsson.

 

Foto via Chez Larsson


Om bloggen Publicerad 23 maj 2013

En tillbakablick bland inläggen

Är ni bekanta med Throwback Thursday? Det är när en på torsdagar postar en gammal bild på sig själv eller något en gillar. Det är mycket vanligt på Instagram, då torsdagarna brukar vara fulla av bebisbilder på folk som nu är vuxna och bilderna taggas med #throwbackthursday eller #tbt.

Här på DIY or DIE tänkte jag att vi skippar de där bebisbilderna och att vi istället kikar på vad som postades på bloggen i början. Alla de finfina gör det själv-idéer från när bloggen bara var en liten bebis och inte alls hade den stora läsarskaran som den har nu!

I maj för tre år sedan handlade DIY or DIE bland annat om…

DIY inspiration
Annina Günthers miniversioner av Ikea-möbler och porslinsdjur målade med griffeltavelfärg.

DIY inspiration
Ett grytunderlägg av rep och färgglada broscher i återvunnet material gjorda av Karen Barbé.

DIY inspiration
Ett vitt kök dekorerat med svart vinylplast och små korsstygnsbroderade kändisar.