Annons

Inlägg taggat med kök

Kök Publicerad 21 februari 2014

Träskedar med inbränt mönster

Etched Wooden Spoons

Minns ni de brännmärkta skärbrädorna jag skrev om lite innan jul, de som via lukten tog mig tillbaka till träslöjden på låg- och mellanstadiet? Här är en annan version med brännmärkning från samma produktiva Amy Christie för Design Mom. Ett gäng träskedar med lite olika former har fått inbrända mönster.

 

Foto via Design Mom

Annons
Köp handgjort Publicerad 03 december 2013

Formation Norrland

"My" cuttingboard by Formation Norrland

Hej Tomten, det är helt okej om du ger mig skärbrädan ”My” från Formation Norrland i julklapp.

 

Foto via Formation Norrland


Annons
Kök Publicerad 29 november 2013

Brännmärkta skärbrädor

DIY Etched Cutting Boards by Design Mom

När jag gick på låg- och mellanstadiet och hade träslöjd fanns det två saker med slöjden som var mina favoritsaker. Dels var det målarrummet där jag ohämmat tokmålade allt, gärna genom att skvätta färg och allra helst på väggarna. Och så var det dessa fantastiskt roliga glödpennor som en kunde rita på trä med.

Genom åren har jag faktiskt tänkt på de där glödpennorna ibland och därför blev jag glad när jag såg dessa skärbrädor hos Design Mom. Helt vanliga skärbrädor har i händerna på Amy Christie blivit högst personliga. Text, mönster eller illustrationer – det är bara att bränna in det en känner för.

DIY Etched Cutting Boards by Design Mom

Foto via Design Mom


Kök Publicerad 08 november 2013

Med paddan i köket

DIY Modern colour block iPad Stand, via The Artful Desperado

Jag bakar ofta med min MacBook Air alldeles nära då det är där recepten och radion finns. Det är tveksamt om det är bra. En del deg hamnar både här och där. En iPad vore kanske att föredra?

Kokbokshållare har en ju sett emellanåt och nog går de att använda även för paddor och liknande. Eller så bygger en en ny hållare. På The Artful Desperado visar Molly från Almost Makes Perfect hur en gör en enkel och snygg hållare för iPad.

 

Foto via The Artful Desperado


Kök Publicerad 30 oktober 2013

Burkar med guldmålade lock

DIY Ikea hack glass jars, by Bambula

Det här med att måla om en grej och så är den plötsligt nästan som ny upphör aldrig att förundra mig. Bambula målade locken på några glasburkar från Ikea med guldspray och de blev tusen gånger snyggare. Jag har ett gäng såna där burkar, som står gömda i ett skåp. Kanske dags att ta fram dem och ge dem färg?

 

Foto via Bambula