Annons

Inlägg taggat med kök

Kök Publicerad 25 juni 2014

Personlig skärbräda

Wood-Burned Cutting Board

Att bränna in ett mönster i trä tycker jag är väldigt snyggt. Det var skolslöjdens absoluta höjdpunkt för mig. Hos Panduro finns verktyget för det, kallat brännapparat. Med en sån kan en göra som Clare McGibbon på Etsy-bloggen och skapa en alldeles unik och fin skärbräda.

 

Foto via Etsy

Annons
Kök Publicerad 06 maj 2014

Måla nyllen på porslinet

DIY painting porcelain, via Mommo Design & kavkadesign.com

Vissa dagar skulle jag verkligen behöva ett gulligt nylle vid frukosten. Tur att det är lätt ordnat med bara en mugg, en tallrik och porslinsfärger! Hos Mommo Design hittade jag muggen där kaninens långa öron är målade på sida och själv ansiktet på undersidan, som en rolig liten överraskning för den som sitter mittemot.

Den snedkikande filuren på tallriken har Asia på Kavka Design gjort. Det finns en beskrivning hos Ikea Family Live Magazine på hur en gör om det skulle behövas. Där finns även annat porslin som Asia målat.

 

Foto via Mommo Design och Ikea Family Live Magazine

Annons
Kök Publicerad 21 februari 2014

Träskedar med inbränt mönster

Etched Wooden Spoons

Minns ni de brännmärkta skärbrädorna jag skrev om lite innan jul, de som via lukten tog mig tillbaka till träslöjden på låg- och mellanstadiet? Här är en annan version med brännmärkning från samma produktiva Amy Christie för Design Mom. Ett gäng träskedar med lite olika former har fått inbrända mönster.

 

Foto via Design Mom

Köp handgjort Publicerad 03 december 2013

Formation Norrland

"My" cuttingboard by Formation Norrland

Hej Tomten, det är helt okej om du ger mig skärbrädan ”My” från Formation Norrland i julklapp.

 

Foto via Formation Norrland


Kök Publicerad 29 november 2013

Brännmärkta skärbrädor

DIY Etched Cutting Boards by Design Mom

När jag gick på låg- och mellanstadiet och hade träslöjd fanns det två saker med slöjden som var mina favoritsaker. Dels var det målarrummet där jag ohämmat tokmålade allt, gärna genom att skvätta färg och allra helst på väggarna. Och så var det dessa fantastiskt roliga glödpennor som en kunde rita på trä med.

Genom åren har jag faktiskt tänkt på de där glödpennorna ibland och därför blev jag glad när jag såg dessa skärbrädor hos Design Mom. Helt vanliga skärbrädor har i händerna på Amy Christie blivit högst personliga. Text, mönster eller illustrationer – det är bara att bränna in det en känner för.

DIY Etched Cutting Boards by Design Mom

Foto via Design Mom