Annons

Inlägg taggat med ljus

Dekoration Publicerad 06 februari 2014

Skapa geometriska ljus

DIY Geometric Candles

Det har onekligen varit mycket geometri de senaste åren – ljusstakar, dekorationer, prints, mönster, tapeter och grytunderlägg. Så varför inte göra ljus i samma spännande kantiga form? Kris DeGraeve på How Did You Make This? visar hur en gör och bjuder på mallar att skriva ut.

 

Foto via How Did You Make This?

Annons
Dekoration Publicerad 12 september 2013

Gör ljus färgade med vanliga kritor

Use Crayons to Create Color Block Candles

Om du är sugen på att göra ljus, men inte vill gå den krångliga vägen och stöpa och om du dessutom vill välja färger fritt, tycker jag att du ska kika in hos Brit + Co där Misty Spinney visar hur man gör ljus som är color blocked, dvs färgerna ligger som i block och är inte blandade med varandra. De olika färgerna skapas med hjälp av vanliga kritor som smälts och sedan blandats med vaxet.

 

Foto via Brit + Co


Annons
Dekoration Publicerad 22 februari 2013

Gör en enkel ljusstake av en loppistallrik

DIY Candle holder with Dekoop, photo from Johanna.B, https://johannab.se/produkt/ljushallare-morkgra/

Nog är vi många som har ett helt lass fina små tallrikar som fick följa med hem från någon loppisrunda, men som sedan inte använts mer än en två tre gånger. Ofta går det utmärkt att ha dessa tallrikar under blomkrukor, men om man vill att de ska synas lite mer är den här lilla hållaren av Dekoop en riktigt bra idé. Fäst den på tallriken och vips har du en ljusstake som du nästan gjort helt själv!

Hållarens bottenplatta är 5 cm i diameter och går att köpa hos bland annat Johanna.B i färgerna ljusgrå, mörkgrå, ljusrosa och vit.

 

Foto via Johanna.B


Dekoration Publicerad 23 oktober 2012

Enkla ljusstakar

DIY candle holders by Laura Parke

Design for Mankind visar de här superenkla ljusstakarna av Laura Parke. En bit trä, en snygg målning och ett ljus – färdigt! Men glöm för sjutton inte att peta i en ljushylsa också så att inte allt tar eld. Ljushylsor går att köpa på till exempel Panduro.

Dekoration Publicerad 01 mars 2010

Från tekopp till ljuslykta

Gör en ljuslykta av en gammal tekopp

I julas fick jag i present ett tekoppsljus som var inköpt på Konstfacks julmarknad. Sådana här ljus verkar vara jättelätta att göra själv, men än så länge har jag inte testat själv. Hos Design*Sponge finns en tydlig guide till hur en tekopp blir en ljuslykta.

Foto: Design*Sponge