Annons

Inlägg taggat med målning

Målning Publicerad 28 oktober 2013

Måla mönstrat i ett enda drag

Patterned Paint Roller and Applicator combo set in Aspen Frost Design, from NotWallpaper

Det här är ju genialt. En färgroller och en roller med mönster och sedan är det bara att måla mönstrat på väggen eller möbeln. Hur trixigt det är att få det rätt vet jag ingenting om, men vi kan väl låtsas att det bara är att köra på?

NotWallpaper heter det amerikanska företaget som gör dessa mönstrade rollers som finns med olika mönster, inte är speciellt dyra och går att köpa via Etsy.

 

Foto via NotWallpaper


Annons
Möbler Publicerad 04 mars 2013

Ett spetsmönstrat bord

How To Make a Lace Patterned Coffee Table, via A Beautiful Mess

”Det är lite väl tantigt med spets, och vad ska man ha en spetsduk till egentligen?”, sa en vän till mig. Mja, tänkte jag, någonting snyggt kan en med all säkerhet göra av det. Till exempel kan en laga ett hål i en kofta med en liten bit spets och en kan göra ett riktigt stiligt myggnät av en träram och en spetsgardin eller kanske klä insidan av ett skåps glasdörr med en spetsduk.

En kan också måla ett bord med spets, så som de bakom bloggen A Beautiful Mess gjort. Ser det avancerat ut? Det är det inte! Ett ledset bord har blivit klätt med spets och sedan spraymålat. När en tar bort spetsen finns den kvar, men inverterad! Bara att hitta ett lämpligt bord och testa.

 

Foto via A Beautiful Mess


Annons
Möbler Publicerad 20 september 2012

Måla mera!

DIY idea for drawer, via Hitta hem.

Nog har vi alla någon möbel där hemma som liksom fungerar fint, men som inte är riktigt sådär fin som vi önskar att den var. Botemedlet mot detta heter väldigt ofta färg!

På bloggen Hitta hem fann jag den här tjusiga förvandlingen av en byrå. Hur enkelt som helst och hur snyggt som helst. Bara att ha en möbel, en idé och sedan att greppa penseln!

DIY idea for drawer, via Hitta hem.

Målning Publicerad 11 maj 2012

Måla halva väggen

DIY: Måla halva väggen. Styling av Susanna Vento, foto av Kristiina Kurronen.

Det är inte bara möbler och prylar som kan halvmålas, även i ett rum kan det fungera riktigt bra. Jag funderar på hur jag ska måla i min nygamla lägenhet när jag väl får flytta tillbaka senare i sommar och nog hittade jag några riktigt roliga och bra idéer.

Jag är väldigt inne på att ha ljusrosa i köket. På bilden ovan har den finska stylisten Susanna Vento använt sig av den där perfekta rosa nyansen som jag vill ha. Foto av Kristiina Kurronen.

DIY: Måla halva väggen. Bild från ledansla.blogspot.com
Ljusgrå känns som en färg som gör sig extra bra på halva väggen. Precis som den på bilden tagen hos bloggaren Le Dans La. Kanske skulle det fungera bra i mitt lilla lilla sovrum.

DIY: Måla halva väggen. Bild från Deuce Cities Henhouse
Ett steg längre har man tagit halvmålandet i unga Elsas rum. Här inkluderas även dörren på ett snyggt sätt. Bild från Deuce Cities Henhouse.

DIY: Måla halva väggen. Bild från Farrow & Ball
Ett rum, fem färger? Ja, lite väl galet för mig, men ändå snyggt. Bild från Farrow & Ball.

Kök Publicerad 09 april 2012

Ränder är aldrig fel

Gold sprayed wooden tray

Jag har blivit mer och mer peppad på guld de senaste månaderna, efter att tidigare mest ha sett på det som lite lite för tacky och något som inte passar in hos mig.

Kombinationen guld, trä och randigt känns riktigt fin, och därför ”offras” snart min stora träbricka till denna DIY-idé från A Daily Something.

 

Foto via A Daily Something