Annons

Inlägg taggat med prickigt

Dekoration Publicerad 14 november 2013

Hur många prickar som helst

DIY Polka Dot Wall by Ruffles And Stuff

Jag är mycket sugen på att göra en vägg prickig där hemma. Vilken tur att det är så många som delar med sig tips på hur en gör en prickig vägg utan att tapetser! Som Ruffles And Stuff som stansat ut prickar i svart papper och satt upp dem med häftmassa.

Ett annat bra tips jag skrivit om innan är att använda runda små klisterlappar för att få till en fint prickig vägg.

 

 Foto via Ruffles And Stuff


Annons
Dekoration Publicerad 08 oktober 2013

Låt den prickiga konsten ta plats

DIY dotted art by With an i.e.

Jag gillar prickigt. Kanske mest för att det är så sabla lätt att få till det snyggt när en gör prickigt! Jag har tidigare skrivit om en prickig tavla som ska ta plats i mitt hem så snart den är gjord och hos With an i.e. fick jag tips på hur en lättast gör prickarna. Hur enkelt som helst med en sån där stor rund pensel som brukar kallas stöppelsvamp.

 

DIY dotted art by With an i.e.

Foto via With an i.e.


Annons
Dekoration Publicerad 29 augusti 2013

Gör en prickig vägg

Wall with stickers, by Pisaroita

Nej, det är inte en tapet eller målade prickar. Det är runda små klisterlappar! Den finska bloggaren Pisaroita gick bananas med de där små klisterprickarna och skapade en hel vägg. Snyggt!

 

Foto via Pisaroita


Accessoarer Publicerad 06 maj 2013

Det är vår och dags för paraply

DIY Polka Dot Umbrella, by Henry Happened

Jodå, jag är fullt medveten om att nästan alla är hjärtligt glada över vårsolen och den annalkande sommaren. Men ni vet, det här är Sverige och våren innebär även att det är dags att inventera paraplybeståndet hemma. Själv har jag ett tjusigt grönt paraply som jag fått genom (håll i er nu) min före detta sambos mammas mans mamma. Men ett egenhändigt prickmålat paraply skulle sitta fint det också!

StephanieHenry Happened visar hur lätt det är att trycka prickar på ett paraply. Jag inser att den första tanken givetvis är vad som händer med färgen när det regnar? Men hon meddelar att färgen fungerade utmärkt i regn. Med rätt typ av färg verkar det alltså inte vara några problem, så fråga om råd där du köper färg.

Om en har ett mindre roligt solparasoll är det ju bara att gå på det också. Prickigt är alltid rätt och dessutom lätt att få till med en rund skumgummipensel. På Panduro går den här typen av runda skumgummipenslar under namnet stöppelsvamp.

DIY Polka Dot Umbrella, by Henry Happened

 

Foto via Stephanie / Henry Happened


Dekoration Publicerad 04 maj 2013

Prickigt på väggen

DIY polka dot art (original by Alexander Liberman), photo by Sheila Metzner for Vouge

Ibland ser en idéer som är för bra för att inte stjälas. Lite så kände jag när jag såg alla dessa prickar på en bild i en gammal Vouge. Någonting liknande skulle fungera väldigt bra på en av mina väggar eftersom jag känner att det inte behövs fler snygga illustrationer, fina fotografier och smarta budskap i mitt hem nu. Tavlan är gjord av Alexander Liberman, men snart är det nog mitt namn som står längst ner i hörnet.

 

Foto av Sheila Metzner via Vouge