Annons

Inlägg taggat med sladdar

Accessoarer Publicerad 12 juni 2013

Minska sladdtrasslet i väskan

DIY Cord organizers by monsterscircus

När jag fyllde år fick jag nya hörlurar. Hörlurar som jag lovade att ta hand om. Det vill säga jag ska se till att de inte lindar sig runt allt annat i väskan och sig själva och till slut går sönder. Ändå ligger de nu där i väskan, helt oskyddade.

Monstercircus finns en guide till hur en gör ett snyggt etui som vanligtvis används för att förvara nycklar, men de funkar lika bra till hörlurar. Jag skulle nog dock testa att sy ihop bitarna istället för att limma. Jag gillar när det är tydliga stygn, för då känns det lite mer arbetat och lite mer liksom på riktigt.

Ett annat tips på hur en förvara sladdar när en till exempel reser finns här!

 

Foto via Monstercircus


Annons
Förvaring Publicerad 06 april 2013

Full koll på sladdhärvan

 Cordito cord wrap that holds 3 cables and 2 plugs

Min katt tuggar sönder sladdar, därför förvaras till exempel laddningsladden till telefonen under bäddmadrassen. Ett bättre alternativ skulle nog vara ett sånt här etui i läder. Enkelt, snyggt och dessutom perfekt för väskan när en ska resa. Trixa ihop ett själv eller klicka hem från This is Ground.

 

Foto via This is Ground


Annons
Dekoration Publicerad 26 mars 2013

En skulptur av sladdar

DIY sculptural braided extension cords via Design Sponge

Hos Design Sponge visar Kate Pruitt hur några sladdar kan bli till en liten textil miniskulptur på golvet. Jag vet inte om jag tycker att det är roligt eller bara dumt, men ganska spännande i rätt miljö i alla fall.

 

Foto via Design Sponge


Dekoration Publicerad 07 februari 2013

Dekorera sladden med tejp

DIY Colorful cord by Bambula, http://bambulablogi.blogspot.se/2011/08/sahkohommia.html

Nej, sladdar är inte alltid jättefina. Ganska sällan till och med. Och om man inte är sugen på att göra en väggdekoration av sladdarna, så kanske en dekorerad sladd passar bättre?

Den finska bloggaren Bambula klädde en sladd i grön tejp och genast känns det lite mer okej att den ligger där på golvet. Jag gissar att en stilig washitejp gör vilken sladd som helst snygg.

 

Foto via Bambula