Annons

Inlägg taggat med taklampa

Belysning Publicerad 05 november 2013

Annorlunda lampa

99cent Hula Hoop DIY hanging light

Kolla på lampan på bilden. Vad är den gjord av? Jo, den är gjord av rockringar. Jag tycker att den är fin, men rockringar är inte min favoritgrej då de är i plast. Men nog kan en göra en liknande lampa av annat material. Någonting som är lätt att skapa ringar av.

 

Foto via Emily Henderson


Annons
Belysning Publicerad 26 september 2013

Slå en knut på lampsladden

DIY knot lamp cord, by Monstercircus

I hallen har jag en taklampa som består av vit porslinssockel, svartvit textilsladd och glödlampa modell större. Då lampsladden är för lång har jag kortat den lite med hjälp av en klädnypa.

Hos Monstercircus hittade jag ett annat snyggt sätt att korta sladden på, nämligen genom att göra en avancerad knut. Det är dock nog inget jag klarar av trots en bra beskrivning!

 

Foto via Monstercircus


Annons
Belysning Publicerad 04 juni 2013

En annorlunda takkrona

DIY brass chandelier, via Lindsey Adelman

Minns ni lampan av mässingsrör som genast hamnade på min måste göra-lista? Här är ännu en sån där fantastisk lampa! Guide finns hos Lindsey Adelman och enligt bloggen finns alla delar att köpa via Amazon.

 

Foto via Lindsey Adelman


Belysning Publicerad 21 maj 2013

Gör en lampa av mässingsrör

DIY Brass Chandelier by One Kings Lane

Minns ni pallen med vävd lädersits som jag absolut vill göra? Här är ännu en gör det själv-idé jag känner att jag måste testa. En fantastisk lampa gjord av mässingsrör. Bakom den fantastiska skapelsen står One Kings Lane. Antagligen hur trixigt och pilligt som helst att utföra trots tydlig guide, men det kanske det kan vara värt?

 

Foto via One Kings Lane


Belysning Publicerad 15 maj 2013

Gör en lampskärm av tyll

DIY tulle lamp shade by Pastill.nu

Hand upp nu alla ni som sett tyll-lampan Liv och tänkt att den där borde en ju göra själv. Jag har tänkt det, men inte har jag gjort någon ännu. Det har däremot MalinPastill gjort! Materialet kommer från Ikea och resultatet ser ju riktigt bra ut, så nu är jag ännu mer peppad på att göra en egen till sovrummet.

 

Foto via Pastill