Annons

Inlägg taggat med textil

Dekoration Publicerad 22 april 2014

Inspiration från Etsy

The Future Is Bright Banner from Jimmy Marble

Det är väldigt lätt att fastna på Etsy. En klickar, klickar och klickar och ser saker som väcker såväl ha-begäret som inspirationen till liv. Idag hittade jag fina banners av Jimmy Marble. Till skillnad från vad en kan tro är det inte ett tryck utan tyg som lagts ovanpå varandra och ramats in. Köpa eller göra själv är upp till dig!

 

Foto via Jimmy Marble

Annons
textil Publicerad 18 september 2013

Tre olika trycktekniker på tre dagar

Make a print, photo by Gretchen Gretchen

Det är alltid roligt att se hur lätt det kan vara att göra egna textiltryck och hur fint det oftast blir även om det kan vara lite trixigt att få det exakt som man vill. Bloggaren Kreetta på Gretchen Gretchen testade tre olika trycktekniker på tre dagar. Första är med foam på träkloss, andra är tryck skuret ur trä och tredje att trycka med foam och en kavel.

 

Foto via Gretchen Gretchen


Annons
textil Publicerad 19 augusti 2013

Broderat duschdraperi

DIY shower curtain, by Design Love Fest

Dags att uppdatera badrummet en aning? Lite extra färg och kanske ett nytt duschdraperi? Testa att brodera ett mönster på duschdraperiet! Bri Emery på bloggen Design Love Fest visar exakt hur en gör. Det är bara att välja mönster och sätta i gång.

 

Foto via Design Love Fest


textil Publicerad 16 augusti 2013

En duk för utekalas

DIY scalloped tablecloth by Sugar & Cloth

Kanske är det ännu några sommarkalas kvar att ha ute i det fria medan värmen hänger kvar? Tipsar därför om den enkla men extra snygga scallop-duken som Ashley på Sugar & Cloth gjort!

 

Foto via Sugar & Cloth


textil Publicerad 30 juli 2013

Imponerande textiltryck

DIY Fabric Stamping, by Rianne van der Waals

Efter att ha kollat alla inlägg i kategorin stempels på Rianne van der Waals blogg är jag ganska säker på att hon är proffs på det här med stämplar. Både att formge, skära ut och trycka. Det här är mina två absoluta favoriter, som visar att det går utmärkt att trycka ett helt tyg med en enda liten stämpel, en hel del textilfärg och en massa tid.

DIY Fabric Stamping, by Rianne van der Waals

Foto via Rianne van der Waals