Annons

Inlägg taggat med träkulor

Dekoration Publicerad 08 januari 2014

Geometriska former i bokträ

Geometric sculpture, from bastisRIKE

Såväl träklossar och träkulor har varit populärt som dekorationer ett tag, men den här typen av trädekoration gjord av Henrike Schoen från bastisRIKE har jag inte sett tidigare. Geometriska former i bokträ trätt på lädersnöre. Jag tycker att det är riktigt snyggt.

Geometric sculpture, from bastisRIKE

Foto via bastisRIKE


Annons
Jul Publicerad 11 december 2013

Dekoration i papper och trä

Easy Christmas tree ornament

På den nederländska versionen av Creativ Company visar de hur en gör en enkel dekoration i form av en gran. Papper, tråd och träkula är allt material som behövs.

 

Foto via Creativ Company


Annons
Möbler Publicerad 21 september 2013

En gunga som hylla

DIY Swing shelf, by Tête d'ange

Det kallas tydligen swing shelf och jag tycker att dessa hyllor ser helt livsfarliga ut, men ändå fina på ett lite skört sätt. Den här hyllan med träkulor på linorna har bloggaren på Tête d’ange gjort och nog känns det lite som en lightversion av Amy Huntings fantastiska hylla Blockshelf.

 

DIY Swing shelf, by Tête d'ange

Foto via Tête d’ange


Förvaring Publicerad 03 juli 2013

En spännande klädhängare

DIY woody string hangers, by Monstercircus

Om en har rätta stället för det tycker jag att den här roliga klädhängaren som Monstercircus gjort är värd att testa. En galge får ett snöre och en stor träkula istället för en krok och hängs från taket. En, två, tre eller ännu fler i grupp.

Jag vet att det finns ett betydligt dyrare original på samma idé, men just nu kommer jag inte på vem som gjort det. Någon som vet?

 

Foto via Monstercircus


Kök Publicerad 05 februari 2013

Underlägg av träkulor

DIY Wooden trivet by Carnets Parisiens, http://www.carnetsparisiens.com/2012/09/23/dessous-de-table-en-perles-de-bois/

För lite mer än två år sedan tipsade jag om det här fina grytunderlägget av träpärlor och en bit lädersnöre. Här är en liknande variant av grytunderlägg, men med lite mer färg från Carnets Parisiens. Några pärlor har fått bli rosa, andra har fått bli grå. Enkelt och snyggt. Jag skulle nog dock försöka limma ihop varven med träpärlorna så att de inte kan smita iväg när man ställer saker på dem.

 

Foto via Carnets Parisiens