Annons

Inlägg taggat med trycka

Affischer och prints Publicerad 24 januari 2014

Egen konst med stämplar

DIY art with rubber stamps, from Emmadime

Jag har ju tipsat en hel del om att göra egna tryck på olika sätt, främst med foam. Men vad gör en egentligen med de tryck en gjort då? Ja, kanske som Emmadime som tryckt på papper och sedan ramat in det? Snyggt och enkelt till väggen!

DIY art with rubber stamps, from Emmadime

Foto via Emmadime


Annons
textil Publicerad 07 januari 2014

Träkloss med ett tryck på varje sida

DIY foam stamp blocks, from One Golden Apple

Jag fick en tygkasse med handtryckta rävkatter på i julklapp av en vän. Handgjorda presenter är de bästa presenterna och att göra egna tryck är hur lätt som helst. De här träklossarna med ett tryckmotiv på varje sida har Nicole på One Golden Apple gjort. Foam, kniv, träkloss och fantasi!

 

Foto via One Golden Apple


Annons
Dekoration Publicerad 14 december 2013

Din adress som en stämpel

Bear Return Address Custom Stamp

Det skrivs onekligen färre brev nu än för låt oss säga tjugo år sedan. Jag var en stor brevskrivare innan internet fanns. Kanske skulle det skrivas lite fler brev om vi hade lite finare grejer? Som en fin avsändarstämpel från Sycamore Street Press! Jag tänker att de även kan användas genom att göra visitkort av papper som annars skulle slängas. Bara att stämpla och ge bort.

Mountain Return Address Custom Stamp

Foto via Sycamore Street Press


Kläder Publicerad 16 oktober 2013

Handtryckt tröja

DIY block printed sweater, by Elisabeth Dunker from Fine Little Day

Ja, jag kanske tjatar om det här med att trycka egna tryck. Men det är för att trycka på tyg har varit en av mina första, största och bästa upplevelser inom DIY och jag vill så gärna att ni ska uppleva det samma.

Elisabeth Dunker på Fine Little Day visar att en inte nödvändigtvis behöver trycka på tygbitar för att sedan göra något med dem. Det går lika bra att ta en befintlig tröja att trycka loss på! Så nu vet ni vad ni ska göra i helgen om solen inte visar sig.

 

Foto via Fine Little Day


textil Publicerad 18 september 2013

Tre olika trycktekniker på tre dagar

Make a print, photo by Gretchen Gretchen

Det är alltid roligt att se hur lätt det kan vara att göra egna textiltryck och hur fint det oftast blir även om det kan vara lite trixigt att få det exakt som man vill. Bloggaren Kreetta på Gretchen Gretchen testade tre olika trycktekniker på tre dagar. Första är med foam på träkloss, andra är tryck skuret ur trä och tredje att trycka med foam och en kavel.

 

Foto via Gretchen Gretchen