Annons

Inlägg taggat med underlägg

Kök Publicerad 22 juli 2013

Geometriska underlägg

DIY Hexagonal trivets, by The Felted Fox

Hexagoner gillar jag. De har sex kanter och med sin snygga men enkla form passar de utmärkt som till exempel dekorativa och praktiska underlägg. Nicole på The Felted Fox har gjort dessa och visar en guide till hur en gör dem. Lika snygga målade som omålade.

 

Foto via The Felted Fox


Annons
Kök Publicerad 27 maj 2013

Måla egna glasunderlägg

DIY painted tile coasters by A Daily Something

Snygga underlägg för glas tycker jag inte direkt att det dräller av och därför är det ju hur bra som helst att en kan göra egna! Rebecca på A Daily Something gjorde sina av kakelplattor målade med akrylfärg. Jag gissar att även porslinsfärg skulle fungerar fint på just det materialet.

 

Foto via A Daily Something


Annons
Om bloggen Publicerad 23 maj 2013

En tillbakablick bland inläggen

Är ni bekanta med Throwback Thursday? Det är när en på torsdagar postar en gammal bild på sig själv eller något en gillar. Det är mycket vanligt på Instagram, då torsdagarna brukar vara fulla av bebisbilder på folk som nu är vuxna och bilderna taggas med #throwbackthursday eller #tbt.

Här på DIY or DIE tänkte jag att vi skippar de där bebisbilderna och att vi istället kikar på vad som postades på bloggen i början. Alla de finfina gör det själv-idéer från när bloggen bara var en liten bebis och inte alls hade den stora läsarskaran som den har nu!

I maj för tre år sedan handlade DIY or DIE bland annat om…

DIY inspiration
Annina Günthers miniversioner av Ikea-möbler och porslinsdjur målade med griffeltavelfärg.

DIY inspiration
Ett grytunderlägg av rep och färgglada broscher i återvunnet material gjorda av Karen Barbé.

DIY inspiration
Ett vitt kök dekorerat med svart vinylplast och små korsstygnsbroderade kändisar.


Kök Publicerad 05 februari 2013

Underlägg av träkulor

DIY Wooden trivet by Carnets Parisiens, http://www.carnetsparisiens.com/2012/09/23/dessous-de-table-en-perles-de-bois/

För lite mer än två år sedan tipsade jag om det här fina grytunderlägget av träpärlor och en bit lädersnöre. Här är en liknande variant av grytunderlägg, men med lite mer färg från Carnets Parisiens. Några pärlor har fått bli rosa, andra har fått bli grå. Enkelt och snyggt. Jag skulle nog dock försöka limma ihop varven med träpärlorna så att de inte kan smita iväg när man ställer saker på dem.

 

Foto via Carnets Parisiens


Brodera Publicerad 18 oktober 2012

Korsstygn i köket

DIY cork coaster with cross stitch by Bambula

Jag broderar mycket korsstygn och här är ett tips på hur man kan använda några stygn för att dekorera. Bloggaren Bambula har broderat på tallriksunderlägg av kork. Stora neonrosa stygn blir mycket snyggt.