Annons

Inlägg taggat med växter

Grönt Publicerad 04 mars 2014

En liten liten trädgård i fönstret

My Garden by Petra Blahova

Nu struntar jag i om det blir minusgrader och kommer mer snö i Stockholm nu. Det är vår, så är det bara. Jag har köpt vårjacka och nya Converse och häromdagen baxade jag hem jord. Nu funderar jag på fröer. Jag gillar det lättskötta som en kan äta, så troligast blir det det vanliga i form av gräslök, persilja, basilika, dill och liknande. Det här med tomatplantor har jag dock gett upp.

När en vän hade födelsedagskalas förra helgen fick hen en kruktillverkade i trä som en gör såkrukor av tidningspapper med. Jag kan varmt rekommendera en sån. Annars går det utmärkt att så i lite vad som helst. Jag brukar sätta fröerna i vad jag råkar ha hemma i återvinningslådan, som konservburkar, äggkartonger och toalettrullar.

 

Foto via Petra Blahova

Annons
Grönt Publicerad 18 februari 2014

Gör en låg piedestal

DIY Wood Plant Stand, from Hello Lidy

De senaste dagarna har solen kikat fram i Stockholm, vilket känns som att det var år och dar sedan sist. Det har gjort att jag så smått har börjat tänka på våren, att så en hel del frön och att ta extra hand om de få växter jag har. Och att någon skrivit ”Snart ere maj” i glitter vid min tunnelbanestation dämpar inte direkt de smygande vårkänslorna trots februari.

Jag tycker att det är fint om en kan få upp några krukor lite grand utan att behöva hänga upp dem, låta dem stå i redan överfulla fönster eller ha dem på höga rangliga piedestaler. Lidy på bloggen Hello Lidy visar en enkel version av en lite lägre piedestal som är riktigt fin och dessutom ser helt överkomlig ut att kunna få ihop själv.

 

Foto via Hello Lidy

Annons
Grönt Publicerad 12 februari 2014

Från plastflaska till kattkruka

DIY cat planters from plastic bottles, by BruDiy

Av toppen på en läskflaska går det utmärkt att göra små drivhusliknande överdelar till de nysådda fröna. Och av läskflaskans underdel går det att göra en gullig kruka i form av en katt! Superfin idé från BruDiy.

 

Foto via BruDiy

Grönt Publicerad 07 februari 2014

Makramé och krukväxter

DIY Modern Macrame Hanging Planter, from Deuce Cities Henhouse

Jag har någon grej för hängande krukväxter, trots att jag faktiskt inte ens äger en. Jag har även en grej för makramé, trots att jag aldrig testat det. Alison på Deuce Cities Henhouse kombinerar dessa två och visar hur en gör en hängande kruka med hjälp av makramé. Dessutom får några träpärlor plats också!

 

Foto via Deuce Cities Henhouse

 

Sticka och virka Publicerad 23 januari 2014

Ett virkat överdrag till krukan

Crocheted pot cover, from Tournicote

Att krukor inte behöver vara tråkiga, det har vi sett många gånger. Men visste du att de inte heller behöver vara hårda och vattentäta? Tournicote har virkat fantastiskt söta små överdrag i vitt till sina succulenter. Jag älskar de hängande öronen och de rosiga kinderna!

 

Foto via Tournicote