Annons

Bygg om Expedit-hyllan

Det är inte ofta jag ser någonting på bloggen Ikea Hackers som jag faktiskt gillar. De flesta hacks är ganska fula och känns ofta lite lite konstiga. Men nyss hittade jag två stycken hacks som jag blev inspirerad av.

Annons

Båda idéerna bygger på Ikea-hyllan ”Expedit”. Denna hylla finns i olika storlekar i många hem runt om i världen och även jag hade en sådan under flera år. Jag gjorde mig av med eftersom jag var trött på den, men kanske borde jag gjort någonting sådant här av hyllan istället?

Ikea hack, Expedit from Ikea
En stor Expedit-hylla som används för att förvara porslin och andra saker i köket har gjorts lugnare med några dörrar. Det är inte bara en snygg åtgärd, utan det är också smart att bakom en lucka kunna gömma de fula köksgrejerna som man har.

Jag gillar verkligen den stora dörren som täcker fyra fack och är i obehandlat trä. Jag tror att de har använt svarta lite större knoppar på luckorna, men jag hade nog valt att ha runda hål som ”handtag”. Läs mer om förvandlingen här!

Ikea hack, Expedit from Ikea
Flera mindre Expedit-hyllor fick hjul undertill och en skiva upptill och blev till ett skärbord med bra förvaring. Låd- och luckinsatserna har blivit dekorerade med snygga grafiska mönster i svart, som är lätta att göra själv med vinylplast. Läs mer om hur de gått till här!

Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar