Annons

Det är insidan som räknas

Stol av Mimmi Staaf – DIY or DIE

Sven Markelius mönster ”Pythagoras” från 1952 i all ära, men här är det insidan jag fastnat för. Bilden som visar hur det ser ut där inunder det tjusiga tyget på stolen som Mimmi Staaf klätt om. Lager på lager som en maffig tårta.

Annons

1. Elastrong, en elastisk sadelgjord.
2. Bärande väv.
3. Modernt naturmaterial gjort av gummi och tagel.
4. Fiberfill-vadd.
5. Domestik, ett bomullstyg att hålla stoppningen på plats innan tyget.
6. Klädseltyg.

Man inser ju att det onekligen är mycket jobb för en möbeltapetserare. Jag är mycket imponerad av Mimmi och missa inte intervjun med Mimmi som jag gjorde för två veckor sedan!

Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour
 • mimmistaaf

  Å tack vilket fint inlägg! Dock är detta en ”snabb”stoppning 🙂 Tapetsering är verkligen ett beundranvärt hantverk och det känns som att jag simmat ut i ån till början av oceanen. Har som mål innan utbildningen är avslutad att göra en ”visningssits” där man kan se alla lager av en traditionell stoppning med avsydda kanter och tagel i sin rena form. Ska försöka fånga de på bild och skicka över 🙂

 • Marcus

  Åh vad intressant. Man får ännu mer respekt för de som kan sånt här. Jag blir så inspirerad själv på att prova göra ny skrivbordsstol. Och kanske sänggavel som jag velat göra länge.

  Min terapeut tycker att jag borde göra mer praktiska saker dessutom och nu äntligen kanske jag tar mig för. Designblogg goes själavård.

  /Marcus

 • Pingback: Vecka 14 på DIY or DIE | DIY or DIE()


MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar