Annons

DIY or DIE 2012

Bloggen DIY or DIE 2012

Dags att sammanfatta DIY or DIEs bloggår 2012 såhär en vecka in på det nya året.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I januari bloggade jag inte här. Men i februaridå presenterade jag mig såhär och skrev bland annat om att doppa saker i färg och att doppa möbler i färg samt visade en iskall dekorationsidé.

Annons


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I mars skrevs det om vinylplast, kontaktplast, dekorplast, dekorfolie… ja, ni vet, det där som gör att man kan dekorera ytor snabbt och lätt. Jag funderade lite över trenden med griffeltavelfärg, ville måla alla krukor vårfina och intervjuade möbeltapetseraren och butiksägaren Mimmi Staaf.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I april tipsade jag om hur lätt det är att måla på porslin, Theo Sund släppte sin virkbok ”Virkat för män”, jag ville ha en virkad pingvinkudde och återigen konstaterades det att ränder aldrig är fel.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I maj avslutade jag guiden till snygga prints och affischer på nätet och tyckte om ballonger som såg ut som frukter. Jag intervjuade Frida Arnqvist Engström som driver Kurbits och så funderade jag på att bygga nät till fönstret så att luften skulle komma in men katten inte komma ut.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I juni tipsade jag om ett sätt att göra en stoppad sänggavel och hur man gör ett enkelt textiltryck. Jag fick habegär som innefattade makramé och träkulor och jag intervjuade Elisabeth Dunker om hennes och Anna Backlunds kollektion för tunisiska House of Rym.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I juli fick jag flytta tillbaks till min lägenhet efter sex månader på annat håll! Jag funderade på att bli lite mer färgglad genom att måla galgar. Jag var på Hemslöjens utställning på Liljevalchs och blev både glad och besviken. Och så blev jag sugen på att göra ett modernt släktträd.


Photo by Steven Beckly at Etsy

I augusti höll min hjärna på att sprängas så jag lät er hänga med några fina pausfåglar.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I september blev jag kär i en tröja med fint mönster, ville återigen måla mina krukor och erkände min kärlek till mönstret scallop. Dessutom kändes det som att det var dags att göra någonting roligt av alla dessa långa långa sladdar som envisas med att ligga på golvet.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I oktober tipsade jag om presentrosetter som blir broscher och hur en klämspot från Ikea blir en skrivbordslampa. Jag intervjuade pappersskulptrisen och illustratören Fideli Sundqvist och imponerades av ett mönstermålat bord.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I november började julpysselinspirationen, men en hel del annat hanns också med. Jag blev besatt av en hylla gjord för ett hörn och så gjorde mig vårlängtan sig tydlig i ett inlägg med grön inspiration. Två mjuka DIY-tips i en spjälsängsorm av stuvbitar och en kudde av en tröja.


DIY ideas from DIY or DIE at Swedish ELLE Decor

I december skrev jag två inlägg per dag – ett julinlägg och ett vanligt. Bland de vanliga fanns hur man stickar en fin björnhuva och hur en lampskärm blir som ny med färg och tops. Och så visade jag fina krukor av Miriam Brügmann samt intervjuade australienska Justine Fahd som har en webbutik där allt är gjort av papper.


Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar