Annons

Elisabeth Dunker och House of Rym

House of Rym

Jag är ganska säker på att allt Elisabeth Dunker rör vid blir till guld. Guld som i alltid lika fantastiskt inspirerande design. Allt från kollektionen ”Things” för Urban Outfitters till filten ”Bu! Indian” för Little Red Stuga, och inte minst den egna plattformen Fine Little Day med vardagsblogg och webbshop med egen och andras design.

Annons

I sitt senaste stora projekt har Elisabeth med sig mönsterformgivaren och konstnären Anna Backlund. Deras idéer om design och mönster blev till en kollektion för tunisiska House of Rym.

Elisabeth Dunker & Anna Backlund

Vilken typ av produkter har Anna och du gjort till House of Rym?

Vi har gjort olivträprodukter som skålar, skedar och underlägg. Dessutom mönster till ullmattor, en serie porslin och textilierfoutas som är traditionella tunisiska handdukar, samt kuddar och väskor som inte är producerade ännu. Porslinsserien består av koppar, fat, sockerskål, mjölkkanna, kaffekanna och tekanna.

Tillsammans med Fia Miari har vi också arbetat med den grafiska profilen, webbsida, monter till mässor, stylat, fotat och iscensatt produkterna. Skapat ett varumärke helt enkelt. Eller åtminstone en början till ett.

Finns det någon av produkterna som du är extra nöjd med?

Jag tycker mycket om porslinsserien som Anna och jag gjort tillsammans. Det var ett lekfullt och givande samarbete som resulterade i ett antal olika mönster som i sina karaktärer är ganska olika men ändå ”pratar med varandra”. Tanken är att man ska kunna mixa och matcha som man vill.

Porcelain by Elisabeth Dunker and Anna Backlund for House of Rym

Vad har inspirationen varit i det här samarbetet?

Den huvudsakliga inspirationen har varit mötet mellan Sverige och Tunisien, mellan oss och dem. Den lite galna historien. Det tunisiska paret som kontaktar mig och Anna på varsitt håll ovetandes om att vi delar studio. Resan till Tunisien där de tar emot oss med öppna armar. Hur de tar oss runt på turné, bjuder oss på mat, visar oss runt och ger oss möjligheter!

Products made in olive wood from House of Rym

Var i Sverige kommer man att kunna köpa kollektionen?

I dagsläget kan man köpa Ryms produkter i Göteborg på Aschebergsgatan 24, Once upon a time och Friends of Form. De finns även i min webbshop Fine Little Day. Flera återförsäljare kommer att ta in produkterna till hösten.

Vad jag har förstått är du inte särskilt förtjust i ordning och reda, raka linjer och det perfekt? Jag tänker bland annat på att den vågiga dekoren är lite kantig och inte satt exakt kant i kant. Varför är det så spännande?

Jag är svag för handgjort, spontant och ett inte för putsat uttryck. I grunden handlar det nog om att jag värnar om att det inte ska finnas några rätt eller fel. Att jag gläds åt när man bejakar lusten i ett skapande, oavsett vem som skapar och vad han eller hon har för bakgrund.

Det handlar också om att jag läser in genuinitet och lekfullhet i det som inte är överarbetat. En känsla som jag upplever att jag själv har svårt att fånga i min formgivning. Jag måste ofta påminna mig om att inte tänka för mycket. Så redan där går det ju fel, haha!

Vad har du mer på gång just nu?

I detta nu jobbar jag med nästa kollektion för Rym och filar på nya produkter till Fine Little Day. Sedan semester i Småland!

 

Foto via Fine Little Day

Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar