Annons

Fyra julklappar var

Want. Need. Wear. Read. by Dandee Designs

På flertalet bloggar har jag under några år läst idén med att ge bort julklappar indelade i want, need, wear och read. Alltså vill ha, behöver, kläder och läsa. Att en på så vis skulle ge smartare och även kunna minska antalet saker samt eventuell stress kring inköp. Oftast handlar det om vad en ger till barn, då barn tenderar att få en hel del saker vid jul. Jag tycker att detta är briljant!

Annons

Jag skulle inte ha någonting emot att använda den här idén till att varje person får endast fyra julklappar. Någonting hen vill ha, någonting hen behöver, någonting hen kan ha på sig och någonting hen kan läsa. Några gånger har jag suttit vid paketöppning på julafton och sett berget som växer framför barn som egentligen bara ville ha den där tågbanan eller det där tv-spelet och därför ägnar hela sin uppmärksamhet åt det istället för att öppna den tjugofemte julklappen från mormor eller farbror.

Det här handlar på inget sätt om att vara snål eller att tycka att någon en älskar inte är värd allt fint som finns i hela världen. Jag tänker att det här ger färre, men bättre gåvor. Att en kan gå samman några stycken och köpa någonting. Att det ska finnas en tanke med det hela, att det inte blir första bästa grej från första bästa butik för att en känner stressen att en ”måste köpa någonting”.

Fyra julklappar var. Se det som ett förslag. Inte som en fast regel, men som ett bra mål.

 

Foto via Dandee Designs


Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar