Annons

Gör dig av med 100 saker

Crop100, design Joakim Nyström

När jag slutade vara sambo för några år sedan och flyttade ensam till en mindre lägenhet gav jag bort alla mina böcker. Alla min skivor hade jag sålt några år innan dess. Kläder jag inte längre vill eller kan ha hamnar alltid i mina yngre systrars garderober. Ändå har jag en del saker som jag inte använder och som hamnar i någon av mina garderober eller i mitt källarförråd. Jag har till exempel fem mjölkkannor, fyra sockerskålar och blå Vereco-koppar som räcker till två fotbollslag. Jag har länge tänkt att jag borde göra någonting åt det, men det är som med mycket annat alltid lättare sagt än gjort.

Annons

Pushad av projektet #Crop100 har jag dock tagit tag i det nu. #Crop100 går ut på att göra sig av med 100 saker på ett år, vilket är en sak var tredje dag: Grejerna kan vara stora eller små, dyra eller billiga. Du kan sälja dem, skänka bort dem till välgörenhet eller ge dem till vänner (eller främlingar). Du kan kasta bort dem också, även om det ska vara det sista alternativet.” Inspirationen till projektet kommer bland annat från bloggen The Burning House som jag skrivit om i inlägget Vad tar du med dig om det börjar brinna?

Än så länge har jag mest slängt saker då de varit saker som inte riktigt fungerat att ge bort eller sälja, och endast ett par skor har fått ett nytt hem. Men jag har en hel hög som väntar på att bli sorterad och delar av den ska bli fotograferad och utlagd på Tradera. Andra delar kommer förmodligen att hamna i någon av mina systrars hem då båda passande nog flyttar till egna lägenheter nu i höst.

Vem som helst kan vara med och dokumentera gärna det på Twitter, blogg eller Instagram med taggen #crop100. Läs mer om #Crop100 på Bisonblog och om du känner dig minsta sugen på att vara med är det bara att börja!

 

Crop100-logga designad av Joakim Nyström


Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour
  • Lina

    Bra initiativ. Känns lite fuskit då man har små barn… E växer ju ur kläder hela tiden som man gör sej av med, får kanske tänka att det skall vara egna grejor…

    Lina /www.somvanligt.ratata.fi

  • HannaMarklund

    Jag är på! Härmed lovat.

  • Pingback: Inspiration från vecka 22 | DIY or DIE()


MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar