Annons

Gör en adventskalender med tjugofyra sorters te

Adventskalender

Min syster, en vän till henne och jag ska på första advent sätta oss och göra adventskalendrar med teer. Ingen av oss har tjugofyra tesorter hemma, men tillsammans blir det ett bra antal att välja mellan och då vi verkar ha lite olika favoriter när det gäller smaker få vi dessutom tillfälle att hitta nya favoriter!

Annons

Vi har valt att göra det så enkelt som möjligt för oss och använda små kalenderpåsar med siffror på från Lagerhaus (jag skippar dock gärna att använda de tillhörande miniklädnyporna och snörstumpen). För att en inte ska kunna lukta sig till vad det är för te och för att vi ska kunna använda te i lösvikt utan att det blir kaos lägger vi först teerna i en cellofanpåse. Sen ska vi njuta av nya tesorter i tjugofyra dagar!

För den som inte har någon att göra en tekalender tillsammans med eller som helt enkelt inte har tid eller ork att trixa med det, så finns det färdiga versioner att köpa lite här och där. En av de som verkar mest spännande är den från Te-adventskalendern. Den innehåller lösviktsteer av olika smaker och sorter förpackade i portionsförpackningar. Dessutom är teerna ekologiska och produkten är KRAV-märkt. De har mängder av återförsäljare runt om i Sverige, men en kan också köpa kalendern i deras egna webbutik.

Te-adventskalendern

Foto via Lagerhaus samt av Emma Shevtzoff för Te-adventskalendern

Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar