Annons

Lampor x 4

Så vilka lampidéer under dessa sex år på DIY or DIE gillar jag bäst? Jo, bland annat en finfin taklampa med träklossar och träpärlor och ett roligt, men trixigt, sätt att korta av en allt för lång lampsladd på!

Annons

Lampor x 4

DIY lamps

1. Det snyggaste Ikea-hacket jag någonsin sett kan vara en lampa av finska Nimi Design. Inspirerad av en lampa från Cox & Cox byggde hon om en klämspot från Ikea till en skrivbordslampa i trä och betong.

2. Träklossar och träpärlor har varit med oss i DIY-sammanhang ett tag nu. Men sällan har jag sett det så snyggt använt som till taklampan av Frk Hansen. Här är jag extremt benägen att kopiera idén rakt av!

3. I hallen har jag en taklampa som består av vit porslinssockel, svartvit textilsladd och glödlampa modell större. Då lampsladden är för lång har jag kortat den lite med hjälp av en klädnypa. Men hos Monstercircus hittade jag ett annat snyggt sätt att korta sladden på, nämligen genom att göra en avancerad knut. Det är dock nog inget jag klarar av trots en bra beskrivning…

4. Rislampor från Ikea är inte världens roligaste typ av lampa, ändå är det många som har dem hemma. De är ju billiga och liksom helt okej. Vad jag inte tänkt på tidigare, men som några andra tänkt på, är att det går utmärkt att göra rislampan roligare med textil. Mönster och beskrivning till ett virkat överdrag finns hos Pickles.

 

Foto via Nimi Design, Frk Hansen, Monstercircus & Pickles

Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar