Annons

Måla exakt hur du vill!

DIY Record Cabinet Makeover, from Making Nice in the Midwest

Emellanåt kommer det kommentarer på bloggen om att folk förstör sina möbler och på något sätt även en bit designhistoria genom att måla om dem. En byrå från femtiotalet får du helt enkelt inte måla i galenrosa och förse med diamantknoppar till handtag. Du förstör den! Och jag är tydligen rätt hemsk som uppmuntrar till det hela.

Annons

Men hörrni, det är okej att måla exakt hur en vill. Ditt hem, dina möbler, dina favoritfärger! Och de som nu tycker att ”allt var bättre förr” och att ”allt det gamla fina förstörs” och yada yada, de kan väl samla ihop alla dessa möbler och förvara dem där ingen kommer åt dem med penseln. För det är ju såklart bättre att de står i något förråd nånstans än att de används och älskas i en ny stil. Eller?

Ovan har Mandi på bloggen Making Nice in the Midwest målat om ett skivskåp, eller i alla fall hälften av det. Övre delen blev vit och nederdelen behöll sitt fint omålade trä. Jag gillar det halvmålade, när en låter det trärena finnas kvar.

Nedan har Tones of Home gått komplett bananas med en byrå. Även om färgvalen är helt fel för mig så tycker jag att byrån ser så liksom glad och rolig ut. Ett stort plus för att målningen inkluderar de snedställda benen så fint.

Pink and green chevron chest of drawers

 Foto via Making Nice in the Midwest och Tones of Home

Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour
  • Sara

    Så rätt du har! Man pratar inte om antikviteter men möbler som ibland man hittar på loppis, som har funnits i åratal på vinden, källaren. Möbler som kastas i container. Folk har mycket korta minne. Det verkar som man har glömt lut mobb som rasade över Sverige på 70-80 talet. Allt skulle lutas – möbler, dörrar, katter, hundar… Och där har jag själv sett vilken skada man har gjort på värdefulla möbler som inte gå att åtgärda. Håller precis på att måla och tapetsera en teak möbler från 50- talet som jag köpt på loppis för 20 kr (annars skulle till soptipp). Mycket protest – teak! 50-talet! Liknar en känd design (kom inte ihåg namn). Det är inte – bara en bra liknelse eller kopia. Snart är färdig och jag är jättenöjd. Färg på mina vänner man lever här och nu! Kram och tack för den trevlig blogg!

  • Pingback: Inspiration från vecka 20 | DIY or DIE()


MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar