Annons

Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik

Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik

Det har öppnat en liten designbutik i Midsommarkransen strax söder om Stockholm. På tjugo vitamålade kvadratmeter möts man av noga utvalda inredningsdetaljer, omgjorda kvalitetsmöbler och ägaren Mimmi Staafs breda leende.

Annons

I Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik finns bland annat produkter från Fine Little Day, Klara Bothén, Donna Wilson, Areaware, L:a Bruket och isländska Dottir & Sonur. Allt är noga utvalt och Mimmi säger att den del återförsäljare irriterats av att hon ofta bara vill ha en eller två produkter från olika producenter.

Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik

Mimmi studerar till möbeltapetserare på Hantverksakademin samtidigt som hon driver sin butik. Och det är just blandningen av Mimmis egna möbler och design från andra som gör att hennes butik känns så unik. Dessutom får hon möjlighet att sälja sina klasskompisars design. Till exempel har hon just nu smycken från Sofia Sjörén i butiken.

Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik

Mimmis egenhändigt omtapetserade och ommålade möbler tar upp en hel hyllvägg i butiken. På varje möbel finns ett foto av hur den såg ut tidigare. En soffa i mörkbrunt trä har blivit mintfärgad och fått ett tyg i samma färg men mörkare nyans och två små fåtöljer med fin form men trist tyg har förvandlats till två päron. Mimmis utbildning bygger på lärande i arbete, men hon berättar om svårigheterna med att hitta bra lärlingsplatser.

– Ingen fattade riktigt vad jag ville göra i början. De tyckte mest att jag skulle sluta förstöra möbler med mina konstiga idéer och färger och istället ägna mig åt att reparera och restaurera äldre möbler.

Istället vill Mimmi ge möblerna nytt liv och ny stil genom att måla om och byta tyger. Och det är verkligen inget snabbgjort arbete. Det är många timmar som går åt och hennes förkärlek till hög kvalitet gör att tygerna hon använder kostar upptill två tusen kronor metern.

En webbutik är eventuellt på gång, så att fler kan ta del av butikens utbud. Men än så länge är det Ringdansvägen 3 i Midsommarkransen som gäller.

Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik

Mimmi Staaf Möbelmakeri & Butik

Ringdansvägen 3 i Midsommarkransen

Öppet: fre 15-18, lör 11-17, sön 11-16

Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar