Annons

Sevärt och läsvärt om design

Ur "von Svenssons kläder", SVT

Dags att återigen tipsa om fem saker värda att läsa, se och höra! Det blir tv-program, radioprogram, artikel, app och en förfrågan från ett museum. På bilden en ung Paolo Roberto i ”von Svenssons kläder”.

Annons

 

  • von Svenssons kläder är SVTs nya program om kläder och stil med programledarna Karin Winther och Niklas Källner. Hittills har de tre avsnitten handlat om bland annat Håkan Juholts klädmissar, vad i Lasse Kronérs klädstil som gör honom till en av Sveriges sexigaste män och hur stilen kicker blev populär. Rekommenderar!
  • Ännu mer kläder och stil är det i Sveriges Radios program Stil. Här finns avsnitt om tatueringsmani, hur porrestetiken blev allmängods, Cindy Sherman, klimakteriekärringen, David Beckham som det ideala varumärket och konsthistoriens mesta modenördar.
  • I mina ögon är monarkin redan lite av ett skämt och mindre av ett skämt blir det inte när det visade sig vem som egentligen står bakom det prins Carl Philip sägs ha formgivit. Bland annat SvD skriver om det. Frågan är vad en egentligen betalar för – namnet eller designen?
  • ”Textilmuseet i Borås vill ha din lapp!” skriver Frida på Kurbits. Vad det handlar om är att museet vill ha ditt bidrag till sin nya textila inredning. Läs mer på Kurbits!
  • Gänget bakom tidningen inredningstidningen Hemstilat gav sig på att göra en app om någonting så skandinaviskt som trä och design. Wood – the core of Scandinavian Design!

 

Foto via SVT Play


Prenumerera på ELLE Interiör

diy-header-mormorsglamour

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar